Atentie la mesajele cu asa-zise promotii aniversare!

Hila Ovidiu

Atentie la inselaciunile prin aplicatiile mobile. Zeci de mii  de romani au primit in ultimele 24 de ore mesaje pe whats app cum ca un mare lant de hipermarketuri ofera vouchere cadou in schimbul participarii la un sondaj.Politistii spun ca aceste anunturi false sunt lansate de obicei in incercarea de a obtine informatii personale care sa poata fi folosite ulterior cu diverse scopuri. Reprezentantii lantului de magazine au dezmintit pe toate canalele de socializare zvonul asa ziselor vouchere.

Mii de romani au primit miercuri si chiar joi dimineata diverse mesaje pe aplicatia whatsapp conform carora un mare lant de magazine sarbatoreste un anumit numar de ani de la infiintare si cu aceasta ocazie ofera vouchere in valoare de 500 de  dolari. Pentru a intra in joc destinatarii mesajului trebuiau sa raspunda la un chestionar din 3 intrebari. Pana aici nimic neobisnuit insa la finele chestionarului respondentii trebuiau sa introduca si datele personale. Politistii spun ca aceasta este una dintre cele mai noi metode folosite de catre cei care se ocupa cu furtul de date.  Tot oamenii legii fac apel la sibieni sa nu raspunda la acest tip de mesaje.

Reprezentantii lantului international de magazine au anuntat pe toate canalele de socializare ca asa-zisa promotie nu le apartine si ca este o forma de spam cu scopul furtului de date personale, cel mai probabil pentru utilizarea ulterioara in scop publicitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inflatia creste la noi intr-un cat la altii in cateva zeci

In timp ce politicienii anunta cu surle si trambite ca au crescut masiv salariile, romanii se uita cu durere in portofel si vad ca nu le mai ajung banii de la o luna la alta mai ceva ca anul trecut. Trista realitate nu este scoasa la iveala de noi ci […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro