Atentie la canicula!

Caldura excesiva da peste cap sanatatea sibienilor. Mai multe persoane au cerut ajutorul medicilor dupa ce li s-a facut rau de la stat in soare. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Sibiu fac apel la oameni, in special la copii si varstnici sa nu iasa din casa la orele pranzului si sa isi asigure hidratarea optima.

Vara isi intra pe deplin in drepturi si in ciuda episoadelor cu precipitatii promite temperaturi care ajung la pragul caniculei. Medicii spun ca oricat de mult am iubi caldura este bine sa o evitam. Iesitul in aer liber la orele pranazului sau imediat dupa cand este cel mai cald poate duce la disconfort, dureri de cap, insolatie, arsuri solare si chiar afectiuni grave ale inimii in cazul varstniilor sau bolnavilor cronici. Doctorii spun ca cei mai afectati sunt varstnicii si copiii.

Vestea buna este ca starile de rau si complicatiile pot fi prevenite. Primul pas in preventie este ascunderea de soare la orele pranzului. Daca nu va grabiti si nu este impetuos necesara iesirea, mergeti la cumparaturi sau in oras numai dimineata si seara cand este racoare. Daca toropeala v-a prins in oras cautati parcuri si zone umbroase pentru a va odihni.

In caz de arsuri solare cereti ajutorul medicului dermatolog. Acesta va va prescrie tratamente menite sa ajute pielea sa se refaca. Daca ati facut insolatie apelati la medicul de familie si nu luati pastile “dupa ureche”.

Beti cat mai multa apa alcalina. Va va ajuta sa pastrati nivelul optim de hidratare a organismului.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS