ATENTIE CE SCRIETI IN DECLARATIA, PE CARE O COMPLETATI CAND SOSITI IN ROMANIA

stiri redactie

La intrarea pe teritoriul României, fiecare persoană are obligaţia de a completa, pe propria răspundere, o declaraţie care cuprinde ţara din care s-a realizat plecarea, date de identitate şi de contact ale persoanei, locaţiile unde persoana estimează că va rămâne mai mult de 24 de ore, referinţe cu privire la posibila prezenţă în zone unde virusul deja se manifestă, contactul cu persoane sau chiar posibila infectare cauzată de virusul gripal COVID 19.

Completarea cu date eronate a declarației, precum și nerespectarea măsurilor instituite ulterior, de către reprezentanții DSP, la destinație, intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal, astfel:

Articolul 326 din Codul Penal – Falsul în declarații:

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 (funcţionar public) sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 352 din Codul Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

158 persoane izolate la domiciliu

Astăzi, 11 Martie a.c., la nivelul județului Sibiu sunt 158 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, în ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit patru apeluri pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la aspecte referitoare la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro