Asigurati-va bicicletele daca nu vreti sa ramaneti fara ele!

De la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie al judetului Sibiu un numar de peste 20 de plangeri de furturi de biciclete. In putine dintre cazuri oamenii legii au reusit sa ii prinda pe faptasi si in si mai putine bunurile au fost recuperate in vederea restituirii propietarilor de drept. Politistii sibieni ii invata pe oameni cum sa isi fereasca bunurile de mana hotilor.

Politistii spun ca inca din primavara numarul de furturi de biciclete a crescut simtitor. Culmea este ca hotii nu s-au limitat doar la a fura din locuri publice ci au actionat inclusiv in curtile oamenilor.

Pentru a preveni furturile de biciclete sibienii sunt sfatuiti sa le asigure cu doua lanturi atunci cand le parcheaza in rastelurile specal amenajate. Politistii sibieni spun ca bunurile oamenilor nu sunt in siguranta nici macar in curtile proprii. Nu putine au fost cazurile in care hotii au intrat in miezul zilei in gospodariile oamenilor au luat bicicletele si au plecat cu ele fara sa le pese ca ar putea fi vazuti. Un caz rasunator este cel al unui sibian care a ramas, noaptea ce e drept, fara doua biciclete extrem de scumpe. Hotii au patruns in curtea imobilului si au trecut bicicletele peste poarta in vazul trecatorilor. Din pacate insa nimeni nu s-a autosesizat.

Pentru a proteja bicicletele de mana lunga a hotilor politistii ii sfatuiesc pe sibieni sa inchida bunurile in beciuri sau chiar sa le ia cu ei in casa in cazul celor de la bloc. O bicicleta lasata pe casa scarii, chiar daca este legata cu lant de siguranta, poate fi cu usurinta sustrasa.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS