Asigurarile pentru locuinte au devenit obligatorii

Hila Ovidiu

De la 1 septembrie, fiecare proprietar de locuinte din Sibiu si din intreaga tara trebuie sa incheie o polita de asigurare obligatorie. Firmele de asigurare avertizeaza ca politele facultative nu pot acoperi toate riscurile prevazute de politele obligatorii.

Daca pana acum nu ati incheiat o polita de asigurare obligatorie pentru locuinta, trebuie sa stiti ca, de la 1 septembrie, riscati sanctiuni. Incepand cu aceasta data asigurarea pentru locuinta a devenit obligatorie. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a emis un comunicat prin care arata ca, incepand cu 1 septembrie 2012, toate societatile de asigurare autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa naturala, vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite prin polita obligatorie, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.Daca aveti deja o asigurare facultativa, trebuie sa stiti ca aceasta nu acopera absout toate riscurile, deci aveti nevoie si de una obligatorie. Insa, polita facultativa pe care o aveti deja se va derula fara nicio modificare pana la expirare. Ulterior insa, va trebui sa va asigurati locuinta, in primul rand, pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea 260/2008, adica printr-o polita obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a inaugurat Piata Taraneasca

Toamna a venit cu inaugurarea unei noi piete la Sibiu. Piata Taraneasca Transilvania si-a deschis portile pentru iubitorii de produse traditionale. Sute de sibieni s-au ingramadit chiar de la primele ore ale diminetii sa isi faca cumparaturile. Printre primii clienti se numara si oficialitati locale. „Sa fie intr-un ceas bun!”Acestea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro