ARPM verifica calitatea aerului in Sibiu

Hila Ovidiu

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a inceput masuratorile privind calitatea aerului in municipiul Sibiu. Pana acum aceste masuratori au relevat concentratii mai mari de praf in unele zone ale orasului, insa monitorizarea continua cu masuratori detaliate.

Deocamdata, calitatea aerului pe care il respira sibienii se incadreaza in parametrii normali. Doar in anumite zoone ale orasului concendtratia de praf este ceva mai mare. Cam acetea sunt concluziile preliminare ale masuratorilor efectuate de Agentia regionala pentru protectia Mediului Sibiu. Laboratorul mobil din dotarea  ARPM Sibiu este echipat cu instrumente  pentru  masurarea concentratiilor din aer pentru cei mai periculosi poluanti: Dioxidul de sulf, Oxizii de azot, Monoxidul de carbon, Ozonul, Compusi organici volatili (Benzen, Toluen, Etil-benzen, Meta si Para-xilen), pulberi in suspensie PM 10, precum si a parametrilor meteo (temperatura, umiditate, presiune atmosferică, radiatie solară, directia si viteza vantului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetati pentru furt din magazin

Trei femei din Valcea sunt cercetate de catre politistii sibieni dupa ce au sustras imbracaminte in valoare de aproximativ 500 de lei dintr-un magazin. Suspectele au folosit o metoda veche de cand lumea, dar nu le-a reusit. Au imbracat hainele sustrase pe sub hainele lor, insa au fost prinse usor. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro