ARGEŞ – Activități de combatere a comerțului ilicit și de prevenire a răspândirii Coronavirusului

stiri redactie

În ziua de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pe raza localității Ștefănești,  pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Astfel, au fost verificate 2 societăți comerciale de alimentație publică, 30 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 35 de persoane.

 Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.500 de lei, după cum urmează:

  • 1 sancțiune contravențională, în valoare totală de 10.000 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind aplicată măsura complementară de confiscare a sumei de 359 de lei, pentru o unitate de alimentație publică;
  • 11 sancțiuni contravenționale (7 amenzi și 4 avertismente), în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 47.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 27 de permise de conducere și au fost retrase 5 de certificate de înmatriculare.

  •  

Polițiștii rutieri argeșeni vorcontinua să acționeze în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Recomandăm tuturor conducătorilor autor să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere, având în vedere avertizările meteo specifice perioadei.

Totodată, recomandăm adoptarea permanentă a unei maniere preventive de condus.

Nu pierdeți din vedere prezența sezonieră a motocicliștilor și bicicliștilor în trafic.

De asemenea, nu vă angajați în efecutarea de manevre riscante, nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 62 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 49 de ani, din Dâmbovicioara, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere şi eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

În ziua de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a șoferului, pe raza comunei Poiana Lacului.

Din cercetări s-a stabilit că, un tânăr de 21de ani, din Pitești, care conducea un aututurism pe DN 67 B, din direcție Vedea către Pitești, pe raza localității Poiana Lacului, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare  și ar fi intrat în coliziune cu un cap de pod, situat în afara părții carosabile, în dreapta direcției de mers.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 și 336 din Codul Penal, totodată fiind reținut permisul de conducere și eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un tânăr de 18 ani, din Cepari, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Acţiuni ale IJP

INFRACȚIUNI RUTIERE Bărbați sub influența alcoolului, la volan. La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza comunei Budești, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Sârbii-Măgura, județul Olt. Bărbatul a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro