ARGEŞ – Activităţi ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 5 de certificate de înmatriculare.

  •  

Polițiștii rutieri argeșeni vorcontinua să acționeze în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Recomandăm tuturor conducătorilor autor să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere, inclusiv în perioade caniculare, având în vedere avertizările meteo specifice perioadei.

Totodată, recomandăm adoptarea permanentă a unie maniere preventive de condus.

Nu pierdeți din vedere prezența sezonieră a motocicliștilor și bicicliștilor în trafic.

De asemenea, nu vă angajați în efecutarea de manevre riscante, nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor, aflați la datorie.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 06 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 53 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe strada Zăvoi de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar tânărului i-a fost reţinut permisul de conducere şi eliberată dovadă, fără drept de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Acţiuni ale IJP

Polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea și Bistrița-Năsăud și polițiștii din cadrul Polizia Postale Genova, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare italiene, au efectuat o acțiune operativă în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în fraudă informatică și […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro