ARGEŞ – ACTIVITĂŢI ALE IJP

stiri redactie

Societate sancționată pentru nereguli privind organizarea pazei

În ziua de 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au efectuat o verificare privind respectarea condiţiilor legale în domeniul pazei bunurilor, la două societăți comerciale de pe raza de compentenţă, pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012.

În urma verificărilor la una dintre societăți au fost constatate deficienţe privind organizarea dispozitivului de pază și conformitatea funcționării sistemului de supraveghere video.

Ca urmare a deficiențelor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, conform H.G. 301/2012, fiind acordat un nou termen pentru remedierea deficienţelor.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular. La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul specific perioadei de alertă, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

  •  

Activități de combatere a delictelor silvice

În ultimele 24 de ore, poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au depistat 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.500 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 4 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentative de furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 24 noiembrie 2019, un bărbat de 29 de ani, din comuna Glina, județul Ilfov, împreună cu un bărbat de 32 de ani, din comuna Tomșani, Județul Prahova, ar fi secționat un cablu al rețelei de telefonie de pe raza localității Lunca Corbului, cu scopul de a-l sustrage.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtarii mastii de protecție

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtarii mastii de protecție, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro