ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Verificări ale modului de executare a serviciului de pază

În noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au acţionat pe raza de competenţă, pentru verificarea modului de efectuare a serviciului de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor, la obiective asigurate cu pază umană.

Au fost verificate 23 de obiective, iar ca urmare a neregulilor, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.200 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 2 au fost aplicate agenţilor de pază, şi 4 au fost aplicate societăţilor comerciale.

La toate societățile unde au fost constatate deficiențe, au fost stabilite termene de remediere a acestora.

  •  

Activităţi preventive cu elevii

În ziua de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate preventivă cu liceeni din cadrul Liceului Tehnologic ,,Dacia” din Pitești.

La activitate au luat parte 30 de elevi din clasa a IX-a, în condițiile de distanțare specifice măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus, fiind abordate teme de discuție pentru prevenirea delicvenței juvenile, a victimizării, precum și prevenirea absenteismului școlar.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Sancționat contravențional pentru comerț neautorizat și nereguli privind starea tehnică a autovehiculului

În ziua de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate, care oferea spre vânzare, în mod ambulant, legume, justificând doar parţial proveniența acestora.

Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind combaterea comerțului ilicit, iar cantitatea de legume nejustificată, de peste 1.000 de kg, în valoare de 522,5 lei, a fost confiscată valoric.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 580 de lei, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 21 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au depistat un bărbat de 55 de ani, din aceeaşi localitate, care conducea un autoturism pe str. Pieţei de pe raza localităţii de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

  •  

Reținut de polițiști în urma unei agresiuni

În ziua de 21 octombrie a.c., poliţiştii compartimentului de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi au reţinut un bărbat de 29 de ani, din Piteşti.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 5 octombrie a.c., cel în cauză ar fi agresat un bărbat de 36 de ani, din Ciomăgeşti, pe fondul unui conflict spontan.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, Compartimentul Investigatii Criminale, au finalizat cercetarile într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi distrugere.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 23 mai a.c., pe fondul unui conflict spontan, un bărbat de 46 de ani, din Piteşti, ar fi lovit pe un alt bărbat, de 42 de ani, din Piteşti, şi i-ar fi distrus bunuri în valoare de 3.600 de lei.

Dosarul cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

În ziua de 21 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 56 de ani, din Câmpulung, a fost depistat de poliţişti în ziua de 01 noiembrie 2019, pe raza strada Emil Gârleanu de pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar în urma analizei toxicologice a rezultat că avea o valoare mai mare decât limita de 0,80 gr/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitre în judecată.

  •  

În ziua de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 17 octombrie 2019, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, toți din comuna Valea Mare Pravăț, au tăiat fără respectarea regimului silvic 4 arbori, de esență fag, după care au sustras materialul lemnos provenind din tăierea acestora, cauzând un prejudiciu în valoare de aproape 2.300 de lei, din fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Păpușa Rucăr.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitre în judecată.

  •  

Sancționat contravențional pentru transport ilegal de material lemnos

În ziua de 21 octombrie a.c., poliţiştii cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești depistat un bărbat de 46 de ani, din Dobrești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității Boțești.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul se afla la al doilea transport în baza aceluiași aviz de însoțire al materialului lemnos.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos transportat, evaluat la cantitatea de 1,6 metri cubi, a fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Stejarii Muscelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Evoluţia Covid 19 în şcolile sibiene

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ. Prin urmare, astăzi, 23 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație: –  253 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro