Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Sancţionat contravenţional pentru transport neautorizat de persoane

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 70 de ani, din Bârla, care conducea un autoturism pe DJ 679 de pe raza localității de domiciliu, în timp ce efectua transport de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, au depistat un bărbat de 27 de ani, din Vlădești, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, însă a refuzat recoltarea probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.

  •  

Reținuți de polițiști

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, şi au reţinut un bărbat de 30 de ani, din Merişani.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 13 august a.c., în jurul orei 09:00, persoane necunoscute ar fi sustras dintr-o autoutilitară, lăsată neasigurată, o borsetă conţinând bani, obiecte şi documente personale, cauzând un prejudiciu total de peste 4.000 de lei.

După administrarea probatoriului, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, cel în cauză să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au continuat cercetările într-un dodsar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, precum şi conducere fără drept a unui autoturism, şi au reţinut un tânăr de 23 de ani, din comuna Băbana.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 02-03 octombrie a.c., cel în cauză ar fi tăiat fără respectarea regimului silvic 7 arbori, de pe un teren cu vegetaţie forestieră de pe raza comunei Cocu. Ulterior, cel în cauză şi-ar fi însuşit materialul lemnos, pe care l-ar fi transportat cu un autoturism, fără a deţine permis de conducere, valorificând lemnele pe raza localităţii de domiciliu.

Pentru administrarea probatoriului, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în urma cărora materialul lemnos a fost recuperate aproape în totalitate. 

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei de astăzi a fost dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventive a controlului judicar pentru 60 de zile.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală Domnești, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Curtea de Argeș, privind pe un bărbat de 52 de ani, din Pietroșani, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Rata incidenţei la mia de locuitori

Vă informăm că la nivelul județului Sibiu, rata incidenței cumulate este de 1,47/1000 locuitori, iar în ceea ce privește rata incidenței cumulate la nivelul UAT-urilor în perioada 01.10 – 15.10.2020 este următoarea: APOLDU DE JOS 4,70 MERGHINDEAL 3,76 BÂRGHIŞ 3,14 RACOVIŢA 3,09 ARPAŞU DE JOS 2,83 MUNICIPIUL SIBIU 2,53 BOIŢA […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro