Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 80.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 11 august a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 28 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității Albota, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 11 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 14 februarie a.c., un bărbat de 27 de ani, din Pitești, ar fi încercat să deposedeze un tânăr de 19 ani, prin folosirea de acte de violență, de suma de 2.000 de lei, pe care persoana vătămată ar fi obținut-o în urma amanetării unui bun.

Reamintim că, în ziua de 6 august, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de 7 august a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 23 de ani, din Răteşti, urmărit international în baza unui Mandat European de Arestare emis de autorităţile belgiene.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca cel în cauză să fie prezentat în faţa instanţei, pentru parcurgerea procedurii de extrădare.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Silvic al Serviciului de Ordine Publică Argeş au depistat un autocamion care transporta material lemnos, pe raza comunei Bascov. Conducătorul auto a prezentat pentru control un document de însoţire în care avea înscrisă cantitatea de 11,12 metri cubi de material lemnos.

În urma evaluării cantităţii de material lemnos, s-a stabilit că în autovehicul se afla încărcată în plus 1,55 metri cubi de material lemnos faţă ce cantitatea justificată prin documente legale.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos nejutificat a fost confiscate şi predat reprezentanţilor ocolului silvic competent.

Tot în cursul zilei de ieri, 11 august a.c., poliţiştii argeleni au depistat 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, care au transportat material lemnos cu atelaje şi autoutilitare, fără documente legale de provenienţă şi transport al materialului lemnos.

Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscate şi predat reprezentanţilor ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Două parcări din zona centrală se închid pentru desfășurarea evenimentului Raliul Sibiului

Raliul Sibiuluise va desfășuraanul acesta în perioada 14-15 august, în Sibiu și împrejurimi. Pentru buna desfășurare a evenimentelor competiției, Comisia de Circulație a aprobat închiderea temporară a două parcări centrale: parcarea Piața Teatrului de joi, 13 august, ora 1.00 până duminică, 16 august, ora 12.00, aici urmând să fie organizat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro