Argeş – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Prejudiciu recuperat de poliţişti

Polițiștii Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind furtul unei autoutilitare, reușind să identifice autorul și să recupereze bunul sustras.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 iulie a.c., un un bărbat de 25 de ani, din Căldăraru, ar fi sustras o autoutilitară, lăsată neasigurată de către proprietar, după care ar fi vândut-o, la scurt timp, unei persoane fizice, în vederea dezmembrării.

Autoutilitara a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.

Cercetările continuă, cel în cauză fiind arestat preventiv din data de 30 iulie a.c., în altă cauză penală.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 50 de ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism pe DN 65B, pe raza comunei Bradu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1.305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism pe DN7, pe raza localităţii Drăganu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea fără drept un moped neînmatriculat

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 33 de ani, din Stolnici, care conducea un moped pe raza localităţii de domiciliu, fără a deţine permis de conducere.

Totodată, din verificări s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 335 din Codul Penal.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 53 de ani, din comuna Tufeni, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 65B, pe raza comunei Bradu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

  •  

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Budeasa, care conducea un autoturism pe DJ 703K, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că în după-amiaza zilei de 20 septembrie a.c., în jurul orei 17:30, un bărbat de 30 de ani, din Vedea, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Uda, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar în urma analizei a rezultat o valoare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - PESTE 80 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS CONFISCAT

Poliţiştii argeşeni, care au acţionat împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Ploieşti, au confiscat valoric şi faptic, peste 80 de metri cubi de cherestea şi lemn de foc, cu o valoare de aproximativ 50.000 de lei. Dintre acestea, aproape 20 de metri cubi cherestea au fost confiscați în urma unui […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro