ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Activităţi preventive în zone aglomerate, în contextul măsurilor anti-Covid

Poliţiştii din cadrul Secţiilor 1-4 Piteşti au acţionat în zilele de sâmbătă şi duminică în zonele aglomerate, la societăţi comerciale şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi prevenirea evenimentelor rutiere şi respectarea măsurilor specifice împotriva răspândirii coronavirusului.

Activităţile s-au desfăşurat în sistem integrat, împreună cu jandarmi, pompieri, poliţişti locali, dar şi cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Argeş.

Au fost verificate 29 de societăţi comerciale, 52 de mijloace de transport în comun şi au fost verificate la domiciliu 378 de persoane aflate în izolare.

Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acţiunilor punctuale, polițiștii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.330 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate în cadrul acţiunilor, 25 de sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nepurtării mijloacelor de protecţie individuală, 26 de sancţiuni, în valoare de 4930 de lei, au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de circulaţie pe drumurile publice, şi 29 de sancţiuni, în valoare de 9.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de convieţuire socială.

  •  

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Domnești, au acţionat zona pieței agroalimentare Domnești, la agenţii comerciali şi societăţile comerciale din zonă, pentru  prevenirea şi combaterea comeţului ilicit, combaterea faptelor antisociale, a celor contra patrimoniului, precum şi prevenirea evenimentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier, în contexul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Cu această ocazie au fost verificate 25 de societăţi comerciale, dar şi 8 mijloace de transport în comun.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 4.175 de lei. Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

  • 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, privind măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 1.000 lei, ca urmare a nepurtării mijloacelor de protecție;
  •  4 sancțiuni conform Legii 61/1991, privind normele de convieţuire socială, în valoare de 1.000 lei;
  • 11 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 2.175 lei.

La agenții economici, polițiștii au procedat și la instruirea reprezentanților cu privire la respectarea normelor de protecție individuală, a limitării programului de lucru și amenajării teraselor astfel încât să fie respectate normele din domeniu, privind distanțarea, numărul de persoane, solicitarea de către angajați către client de a respecta recomandările medicale.

  •  

Conducea fără drept un moped neînmatriculat

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au depistat un bărbat de 38 de ani, din Slobozia, care conducea un moped pe raza localităţii de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

Totodată, din verificări s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 33 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Conduceau fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe raza aceluiaşi municipiu, fără a poseda permis şi în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au depistat un bărbat de Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au depistat un bărbat de 29 de ani, din Slobozia, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis şi în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

Reținut de polițiști

În noaptea de 9 spre 10 august a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă din Ștefănești, unde ar fi amenințat pe proprietari.

Polițiștii s–au deplasat cu operativitate la locuința în cauză, identificând la fața locului persoana la care se referea apelul.

Din cercetări s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 48 de ani, din Ștefănești, aflat sub influența alcoolului, cunoștea familia în cauză, întrucât anterior efectuase lucrări în gospodărie.

După administrarea probatoriului, polițiștii au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - CAMPANIE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR PRIVIND PE BICICLIŞTI

Având în vedere prezenţa sezonieră a bicicliştilor în trafic şi creşterea numărului acestora pe timp de vară, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni activităţi pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care aceştia sunt implicaţi, precum şi pentru prevenirea furturilor de biciclete. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro