ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Verificări la agenți economici care utilizează produse fitosanitare

În zilele de 5 și 6 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substante Periculoase Argeș au acționat la agenții economici din domeniul prestății, utilizării sau comercializării de produse de uz fitosanitar, clasificate ca toxice și foarte toxice.

Au fost verificare 5 societăți comerciale de pe raza localităților Bârla și Stolnici, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Ordonanței 4 din 1995 privind fabricarea, comercializarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor și buruienilor în agricultură și silvicultură.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 249 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 75.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe str. Frații Golești, din muncipiul Piteşti, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Topoloveni au depistat un bărbat de 48 de ani, din Călineşti, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localităţii de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 6 august a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Draganu au depistat un bărbat de 28 de ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localităţii Drăganu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Reținut de polițiști

În ziua de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiuni de tentativă de tâlhărie.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 14 februarie a.c., un bărbat de 27 de ani, din Pitești, ar fi încercat să deposedeze un tânăr de 19 ani, prin folosirea de acte de violență, de suma de 2.000 de lei, pe care persoana vătămată ar fi obținut-o în urma amanetării unui bun.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de astăzi a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 iulie a.c., doi bărbați, de 43 de ani, din Bascov, respectiv 33 de ani, din Călinești, ar fi deposedat, prin acte de violență, pe un bărbat de 45 de ani, de telefonul mobil, în timp ce se aflau pe o stradă din Pitești.

Cei în cauză au fost identificați în scurt timp, iar prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Reamintim că în ziua de 16 iulie a.c., după administrarea probatoriului, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, ulterior fiind prezentați de către procurori în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

În perioada 03 – 06 august a.c., având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro