ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 45 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe strada Șoseaua Națională din municipiul Câmpulung,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 134 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Beleți-Negrești, care conducea un autoturism pe DJ 739, de pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În noaptea de 01 spre 02 august a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 53 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DJ 703A, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

În ziua de 02 august a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 25 de ani, din Răteşti, care conducea un autoturism pe DJ 703B, pe raza localităţii Căteasca, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Transporta material lemnos fără documente legale

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 60 de ani, din Bogați, care transporta material lemnos pe raza localității de domiciliu, cu o autoutilitară, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a materialului lemnos transportat.

În urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport era încărcată cantitatea de 2 metri cubi, de esență stejar.

Bîrbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscate și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Situaţia Covid 19, la nivelul judeţului

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 944de persoane (dintre care 885 adulți și 59copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 615de persoane, iar 66persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. În ultimele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro