ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un tânăr de 22 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe DJ 702 Topoloveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 147 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 62 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe Aleea Trandafirilor de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar celui în cauză i-a fost reţinut permisul de conducere şi eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Verificări privind paza obiectivelor

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au desfăşurat activităţi de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, precum și verificare a organizării și desfășurării activității furnizorilor de servicii de securitate private.

În urma verificărilor, la unul dintre obiective s-a constatat că furnizorul de servicii de pază şi beneficiarul acestora nu au luat măsuri pentru avizarea planului de pază, iar persoanlul care efectua serviciul de pază nu era echipat corespunzător.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 333/2003R, privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, respectiv H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a legii.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, precum și respectarea consemnului general și particular al postului.

Reamintim că, în conformitate cu HG 301/2012, în situația depistării, de două ori în decurs de șase luni, a unui agent de pază care nu respectă obligațiile specifice personalului de pază, pe lângă sancțiunea contravențională, se aplică și măsura complementară a retragerii, pentru o perioadă de un an de zile, a avizului de pază în baza căruia își desfășoară activitatea.

  •  

Reţinut de poliţişti

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, furt și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, și au reținut un bărbat de 25 de ani, din Căldăraru.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 24 iulie a.c., cel în cauză ar fi alimentat combustibil de la o stație peco de pe raza comunei Bascov, plecând fără să achite, în împrejurarea în care un angajat al stației peco ar fi încercat să îl împiedice să plece agățându-se de un element de caroserie. Ulterior, cel în cauză ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare de pe un alt autovehicul, pe care le-a montat pe autoturismul utilizat la comiterea primei fapte, pe care ulterior l-a abandonat.

În ziua de 29 iulie a.c., cel în cauză a fost identificat și condus la audieri, iar după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul anilor 2012 și 2013, administratorii unei societăți comerciale cu obiect de activitate ,,baruri și alte activități de servire a băuturilor”, nu ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății veniturile realizate, cauzat astfel un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă de aproape 350.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.  

Pe timpul efectuării urmăririi penale, întregul prejudiciu a fost recuperat în numerar, conform art. 10 din Legea 241/2005.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără drept și furt calificat, și au reținut un tânăr de 21 de ani, din Băiculești.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., pe raza localității Drăganu, cel în cauză, i-ar fi sustras unui bărbat de 30 de ani, din București, geanta cu bunuri persoanle, un laptop și telefonul mobil, după ce i-ar fi promis că îl va transporta, cu autoturismul, în municipiul Rm.Vâlcea.

Anterior, tânărul ar fi sustras un autoturism de la locul de muncă, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere. 

În urma sesizării, de către persoana vătămată, a celor întâmplate, tânărul a fost identificat în scurt timp, iar prejudiciul a fost recuperat.

Reamintim că în ziua de 22 iulie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de 23 iulie a.c., a fost dispusă cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale– Biroul Urmăriri, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 51 de ani, din același municipiu, condamnat la 5 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale– Biroul Urmăriri, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Curtea de Argeș, privind pe un bărbat de 49 de ani, din Mușătești, condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul silvic.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Incendiu de vegetaţie în Guşteriţa

ISU Sibiu a intervenit cu un echipaj format din 5 pompieri și o autospecială, în zona Gușterița, în vederea stingerii unui incendiu izbucnit la vegetație. Accesul nu a fost posibil cu autospeciala de intervenție, astfel că pompierii au acționat cu mijloace manuale de primă intervenție și stingere (lopeți evantai). Incendiul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro