ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

Reținuți de polițiști

În ziua de 22 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și au reținut un bărbat de 28 de ani, din Rătești.

În după-amiaza zilei de 22 iulie a.c., bărbatul a fost depistat de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Topoloveni, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul se afla sub control judiciar, ca urmare a măsurii dispuse de instanță, într-o altă cauză penală.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 22 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, și au reținut un tânăr de 21 de ani, din Băiculești.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., pe raza localității Drăganu, cel în cauză, i-ar fi sustras unui bărbat de 30 de ani, din București, geanta cu bunuri persoanle, un laptop și telefonul mobil, după ce i-ar fi promis că îl va transporta, cu autoturismul, în municipiul Rm.Vâlcea.

Anterior, tânărul ar fi sustras un autoturism de la locul de muncă, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.  

În urma sesizării, de către persoana vătămată, a celor întâmplate, tânărul a fost identificat în scurt timp, iar prejudiciul a fost recuperat.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 80.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

  •  

Cercetată pentru delapidare și înșelăciune

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infiracțiunilor de delapidare și înșelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2014-2016, o femeie de 61de ani, din Pitești, în calitate de administrator al unei societăți, și-ar fi însușit din încasările societății, în interes personal, suma de  peste 2.700.000 de lei, și ar fi indus în eroare administratorul unei societăți comerciale din Ilfov, pentru a-i livra mai multe produse, creând un prejudiciu, în dauna acestei societăți, în cuantum de peste 2.000.000 de lei.

În ziua de 21 iulie a.c., față de cea în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infiracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2017, un bărbat de 40 de ani, din Pitești, ar fi efectuat 35 de tranzacții de vânzare-cumpărare auto, pe care nu le-a declarat organelor fiscale, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 10.500 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost intituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infiracțiunii de braconaj.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 28 mai a.c., trei bărbați de 26, 38 și, respectiv de 40 de ani, toți din comuna Slobozia, ar fi braconat un căprior, pe raza localității Mozăceni, folosind câini din rasa ogar.

Reamintim că, la data de 10 iunie a.c., cei trei bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Transportau mai mult material lemnos decât în documente

În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Corbi, care transporta material lemnos cu un autocamion cu remorcă, pe raza localității Brăduleț.

Bărbatul a prezentat, pentru control, două avize de însoţire a materialului lemnos, din care reieşea că transportă 39,34 metri cubi de material lemnos, însă în urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a constatat că ansamblul avea încărcată în plus cantitatea totală de 1,33 metri cubi, faţă de cantitatea consemnată în documente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Mușăteşti. 

  •  

În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Berevoești, care transporta 4,7 metri cubi de material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității Mălureni.

Bărbatul a prezentat, pentru control, un aviz de însoţire a materialului lemnos, care nu corespundea din punct de vedere al volumui cu cantitatea transportată.

În urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a constatat că autoutilitara avea încărcată în plus cantitatea totală de 1,4 metri cubi, faţă de cantitatea consemnată în documente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Mușăteşti. 

  •  

În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Berevoești, care transporta 4 metri cubi de material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității Mălureni.

Bărbatul a prezentat, pentru control, un aviz de însoţire a materialului lemnos, care nu corespundea din punct de vedere al volumui cu cantitatea transportată.

În urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a constatat că autoutilitara avea încărcată în plus cantitatea totală de 1 metru cub, faţă de cantitatea consemnată în documente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Mușăteşti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT

Polițiștii de investigații criminale, din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, au dispus reținerea pentru 24 de ore, față de doi bărbați, din județul Cluj, pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”. Din probatoriul administrat în cauză rezultă faptul că, la data de 11 iunie a.c.,  cei doi bărbați ar fi pătruns […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro