ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Prejudiciu recuperat de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au continuat cercetările în cazul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat și au recuperat prejudiciul.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 7 iulie a.c., un bărbat de 42 de ani, din comuna Rătești, ar fi pătruns în locuința unui bărbat din Căteasca, de unde ar fi sustras o bicicletă.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

  •  

Activitate suspendată de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au suspendat activitatea unei societăți comerciale din domeniul alimentației publice, pentru nerespectarea, în mod repetat, a prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În urma controalelor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, s-a constatat faptul că, un operator economic din Pitești a fost sancționat, în data de 5 iulie a.c., cu amendă în cuantum de 1500 lei, potrivit OUG 28/1999, acesta fiind sancționat și în decembrie 2019 pentru nerespectarea prevederilor aceluiași act normativ.

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au dispus măsura complementară a suspendării activității operatorului economic pe o perioadă de 30 de zile, punctul de lucru respectiv fiind sigilat și semnalizat corespunzător.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste  60.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și a fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În noptea de 07 iulie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 46 de ani, din Miroși, care conducea un autoturism pe DN 65, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, totodată fiind reținut permisul de conducere și eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 07 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 26 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism, pe b-dul Petrochimiștilor din Pitești, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost înregistrat dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Sancționat contravențional pentru transport de persoane peste numărul de locuri

În ziua de 7 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat, pe DN 7 C, un bărbat de 48 de ani, din Arefu, care efectua transport de persoane în regim maxi-taxi, pe ruta Curtea de Argeș – Arefu, în timp ce transporta persoane peste numărul de locuri.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012.

Totodată, în urma verificărilor, unul dintre pasageri a fost sancționat conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 07 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Curtea de Apel Pitești, privind pe un bărbat de 30 de ani, din Topoloveni, condamnat la 1 an, 3 luni şi 10 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Situaţia Covid 19, la nivel naţional

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.Rata de conformare față de măsurile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro