ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 244 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 55.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 29 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 57 de ani, din Merișani, care conducea o motocicletă pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 144 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Depistat de polițiști în timp ce conducea fără drept

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 26 de ani, din Hârsești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conduceau sub influenţa alcoolului

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale, pe str. Principală de pe raza comunei Bradu.

Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 51 de ani, din Pitești, ar fi pătruns pe strada Principală de pe raza comunei Bradu, fără a se asigura la punerea în mișcare de pe loc, întrând în coliziune cu un autocamion.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 49 de ani, din aceelași oraș, care conducea un autoturism pe str. Părăști de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În noaptea de 29 spre 30 iunie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoesti au depistat un bărbat de 46 de ani, din Miroși, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraşului Ştefăneşti au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 7 decembrie 2019, un bărbat de 55 de ani, din Ştefăneşti, ar fi condus un autoturism pe str. Viilor de pe raza aceleiaşi localităţi, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, în urma cercetărilor rezultând că valoarea îmbibației alcoolice era mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judcată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Transfăgărășanul se deschide circulației, miercuri, 01 iulie, ora 8:00

Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții între orele 21:00-07:00. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro