Aproape 7 mii de permise preschimbate

Hila Ovidiu

Aproape 7 mii de permise au fost schimbate in cele doua saptamani care au despartit inceperea noului an de momentul la care au intrat in vigoare modificarile codului rutier. Sibienii s-au grabit sa isi reinnoiasca actele pentru a scapa astfel de controlul medical obligatoriu. Angajatii serviciului permise au avut de 10 ori mai mult de munca fata de o luna obisnuita. Dupa ce s-au linistit apele, cei mai multi angajati au intrat in concediu medical.

De teama noilor reglementari ale codului rutier mii de sibieni au indurat frigul si au stat la cozi interminabile pentru a putea sa-si schimbe permisul de conducere inainte de intrarea in vigoare a acestui. Ce i-a speriat cel mai mult pe oameni a fost prezenta obligatorie la controlul medical. Multi dintre ei s-au temut ca vor ramane fara carnet de conducere daca li se vor descoperi eventuale probleme de sanatate care sa-i impiedice sa urce la volan. Prefectul Sibiului spune ca in cele doua saptamani dintre inceputul anului si momentul intrarii in vigoare a noilor prevederi aproximativ 7 mii de oameni au venit sa isi reinnoiasca actele. In cele doua saptamani au fost schimbate 6987 permise fata de doar putin peste 600 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Tot in aceste zile au fost inregisatrate 586 de cereri de inmatriculare vehicule, 484 de radiere si 769 de cereri de atribuire de numere provizorii. Lor li se adauga peste 700 de persoane care au fost examinate. Foarte multi angajati au intrat in concediu medical dupa aceste zile de foc. In mod normal serviciul este compus dinb 19 angajati. 10 dintre acestia au intrat in medical, doi s-au reintors la birou inainte de incheierea concediului asa ca serviciul functioneaza la momentul de fata cu 11 persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razvan Pop sef la patrimoniu

Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Sibiu are un nou director. Acesta este istoricul Razvan Pop. Desi este deocamdata interimar, noul sef de la patrimoniu are planuri mari. Printre acestea se numara si sprijin pentru intrarea Sibiului alaturi de Sighisoara in Patrimoniul Unesco. Istoricul razvan Pop este noul director […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro