Aproape 600 de absolventi primesc somaj

Hila Ovidiu

Dupa rezultatele nu tocmai bune de la examenul de bacalaureat proaspectii absolventi nu au la dispozitie decat doua variante. Fie ingroasa randurile somerilor, fie se inscriu la unitati de invatamant care permit absenta diplomei bacalaureat. Cei mai multi dintre ei aleg sa isi depuna actele la Ajofm pentru a beneficia de somaj. La Sibiu 600 de tineri au ales aceasta varianta.

Au picat bacalaureatul si nu pot merge la facultate sau au vrut sa se angajeze dar nu au avut unde. Vorbim despre aproximativ 600 de tineri care au iesit in aceasta vara de pe bancile scolilor iar la ora actuala ingroasa randurile somerilor din judet. In incercarea disperata de aface rost de ceva bani proaspetii absolventi si-au depus dosarele la Ajofm pentru a deveni someri cu acte in regula. Acestia vor primi timp de o jumatate de an suma de 250 de lei. Din cei 595 de someri 25 sunt absolventi chiar de studii superioare dar nu si-au gasit un loc de munca asa ca beneficiaza de micul ajutor financiar oferit de stat. de acelasi serviciu beneficiaza si alti 503 absolventi de ciclu liceal in timp ce 66 de persoane sunt iesite de pe bancile scolilor dar nu au studii liceale pentru a se putea inscrie macar la o scolala postliceala unde diploma de bac nu este necesara. Din punct de vedere al varstei marea majoritate sunt tineri sub 25 de ani, in timp ce doar 3 persoane au varste intre 25 si 29 de ani, alte 2 au varste intre 30 si 39 de ani si doar o persoana are varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani. In judetul nostru la finele lunii august rata somajului inregistra valoarea de 3,91 la suta. In situatia in care in cele 6 luni cat primesc somaj nu vor reusi sa isi gaseasca un loc de munca tinerii vor trece ulterior acestei perioada ca someri neindemnizati. Acestia pot beneficia gratuit de cursuri de calificare sau recalificare profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A sfarsit pe fundul apei

Scafandrii din mai multe judete cauta trupul unui barbat care s-a inecat in in Raul Olt. Nenorocirea a vut loc pe Valea Oltului dupa ce barbatul a cazut in apa, cu caruta cu tot. Martorii spun ca atat calul cu caruta cat si barbatul care o conducea au ajuns pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro