Aproape 1100 de cazuri de intepaturi de capuse de la inceputul sezonului si pana in prezent

Numarul intepaturilor de capuse s-a dublat fata de anul trecut! S-au inregistrat pana acum aproximatv 1100 de cazuri. Numai in ultima saptamana 254 de sibieni au cerut ajutorul medicilor.

Conform datelor provenite din cele 6 unitati spitalicesti din tot judetul anul acesta au fost inregistrate de la inceputul sezonului de monitorizare si pana in prezent un numar de 1088 de cazuri de intepatura de capusa. Anul trecut, in aceeasi perioada numarul pacientilor cu intepaturi de capuse a fost de doar 510 cazuri.

In ultimele 7 zile s-a inregistrat un nou record de cazuri in Sibiu. Numarul celor care au cerut ajutorul medicilor dupa ce au fost intepati de capuse a fost de peste 250 de persoane. In aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat cu peste 100 de cazuri mai putin.

Cei mai multi dintre ghinionistii intepati de capuse, 110 la numar, au cerut ajutorul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu. Alte 55 de cazuri au fost inregistrate la Spitalul de Pediatrie, semn ca in aceste cazuri vorbim despre copii cu varste de sub 14 ani.

In Medias au fost inregistrate alte aproape 40 de cazuri.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa mearga la medic in situatia in care au fost intepati de capuse pentru ca aceste insecte sunt purtatoare a unei bacterii care da boala Lyme.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS