Apelul Spitalului de Pneumoftiziologie de Ziua TBC

stiri redactie

În data de 24 martie, la nivel mondial este marcată Ziua de Luptă împotriva Tuberculozei. Ne-am fi dorit, ca de fiecare dată, să vă aducem cele mai recente informații cu privire la această gravă maladie și totodată să vă invităm să fiți alături de noi la acțiunea de împădurire, programată alături de Consiliul Județean Sibiu și Direcția Silvică, în zona Veștem, cu sloganul „Sănătatea plămânilor noștri începe cu sănătatea plămânului verde al planetei”.

În momentul de față am amânat aceste acțiuni, aflându-ne în plină pandemie cu un virus foarte contagios – COVID-19, care produce, ca și tuberculoza, grave probleme la nivelul plămânilor.

De aceea, lansăm un apel către societate, cerând sprijinul cu privire la achiziționarea unor echipamente și materiale sanitare care să ne ajute să protejăm personalul medical al spitalului nostru.

Astăzi vă spunem: Ajutați-ne să putem avea grijă de plămânii dumneavoastră în continuare! Coronavirusul impune echipamente de unică folosință (măști, halate, mănuși, viziere etc.) la fiecare contact cu pacientul suspect sau infectat, iar în această perioadă de criză a resurselor la nivel mondial, prețurile au crescut de zeci de ori față de momentul de dinaintea izbucnirii pandemiei.

Spitalele de pneumoftiziologie din țară sunt prevăzute să preia pacienții cu coronavirus în faza a doua, atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi depășite de numărul de pacienți internați și izolați. Prin urmare, ne dorim să fim cât mai bine pregătiți să luptăm pentru salvarea vieților pacienților care dezvoltă complicații provocate de coronavirus. În plus, patologia respiratorie tratată în spitalul nostru, cu simptomatologie similară cu coronavirus, implică în fiecare zi un risc sporit pentru medici, fiind în permanență expuși pericolului de a fi infectați cu COVID-19.

Menționămcăînanul 2019, la nivelulunitățiinoastresanitare,au fostconsultați  aproape 18.000 de pacienți, dintre care 16.000 adulțiși 2.000 copii.

De asemenea, peste 3.000 de pacienți au fostinternațiîncadrulSpitalului de Pneumoftiziologieînregimspitalizarecontinuășialțiaproximativ 1.000, înregimspitalizare de zi.

Cei dintre dumneavoastră care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de noi prin donații către asociația spitalului (Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania – tel. 0269210979, spitaltbcsibiu@yahoo.com ), constând în bani sau echipamente de protecție sau prin completarea formularului 230. Precizămcăorice salariat poatedirecționa 3,5% din impozitul pe venit, potrivitart. 79, alin. 1 din Codul Fiscal.http://spital-tbc.ro/reusim-impreuna/

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Măsura privind şomajul tehnic

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu informează că potrivit O.U.G nr. 30/2020 (pentru modificarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV 2), pe perioada stării de urgenţă(16 martie-16 aprilie 2020), în cazul suspendării […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro