Aparatura de ultima generatie pentru prematuri

Hila Ovidiu

Un start mai bun in viata pentru prematurii nascuti in Maternitatea din Sibiu. Cu cei 51 de mii de lei stransi de la donatorii infividuali si companii in timpul Semimaratonului Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a achizitionat un nou incubator si un aparat destinat masurarii saturatiei oxigenului din sange.

inxIn urma cu mai bine de 3 luni de zile Clinica de Neonatologie alaturi de 2 organizatii dadea startul la Semimaraton prin proiectul “Dam startul in viata”. S-au strans peste 51 de mii de lei, bani proveniti de la firme si oameni simpli care au vrut sa ajute. Cu acesti bani s-au cumparat un incubator si un pulsoxiometru. Cel de-al doilea aparat este unul ultra performant cu 200 de senzori. Pentru acest proiect au alergat aproximativ 200 de adulti si 41 de copii. Au avut ca sustinatori mai bine de 900 de donatori individuali. Si toate astea se intampla in conditiile in care Ministerul Sanatatii nu a alocat nici macar un leu in acest an pentru achizitia de aparatura la Sectia de Neonatologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incep probele scrise

Bacalaureatul de toamna continua. Cei care nu au reusit sa promoveze in vara sau in sesiunile anterioare au acum o noua sansa. De luni insa incepe greul! Prima proba scrisa este cea de limba si literatura romana. Bacalaureatul de toamna a luat startul la inceputul acestei saptamani. Cei care nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro