Aparatul administrativ al Bundestag-ului intra in polemici directe cu Statele Unite

Seful diplomatiei germane, Sigmar Gabriel, a lansat, luni dupa-amiaza, critici dure la adresa presedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

Ministrul de Externe de la Berlin sustine ca politicile lipsite de perspectiva – care sunt promovate de administratia de la Washington – au „slabit” pozitia Occidentului si au afectat interesele Uniunii Europene, transmite AFP.

Aceste critici dure vin la scurt timp dupa ce presedintele american si-a finalizat primul turneu international, in timpul caruia a vizitat Arabia Saudita, Israel, Italia si a participat la summit-ul NATO de la Bruxelles, precum si la intalnirea liderilor G7 de la Taormina.

Anterior, cancelarul german a avertizat ca europenii trebuie sa-si ia soarta in propriile maini si ca nu se mai pot baza pe parteneri de incredere in urma discutiilor purtate la Bruxelles si Taormina cu presedintele Donald Trump.

„Aceste politici lipsite de perspectiva ale guvernului american sunt impotriva intereselor Uniunii Europene”, a declarat ministrul socialist de Externe de la Berlin.

De asemenea, acesta a atras atentia ca puterile occidentale au fost slabite de politicile promovate de administratia de la Washington.

„Europenii trebuie sa lupte pentru protectia mediului inconjurator, pentru mai putine arme si impotriva fanatismului religios… altfel vom asista la destabilizarea continua a Orientului Mijlociu si a Africii”, a precizat Sigmar Gabriel.

Exasperarea guvernantilor germani a iesit la lumina dupa finalizarea discutiilor de la summit-ul G7 din Taormina.

„Oricine accelereaza incalzirea globala prin slabirea protectiei mediului incojurator, care vinde arme in zone de conflict si care nu vrea o solutie politica pentru conflictele religioase pune pacea la risc in Europa”, a completat Gabriel.

No Comment

Leave a Reply

*

*