Anima Astra merge mai departe

Hila Ovidiu

Anima Astra continua si in weekendul care tocmai se paropie. Primele zile ale lui septembrie aduc in Muzeul in aer liber mesteri populari specializati in pictura pe sticla, pe lemn, tesaturi, cusaturi si confectionat instrumente muzicale. Acestia vor face si demonstratii de maiestrie artistica.

Astfel, cei care vo trece programul Muzeului in aer liber vor fi intampinati incepand cu ora 10.00 chiar la intrarea in muzeu de catre mesterul Ioan Gliga. Acesta va avea aici amplasat un atelier de confectionat instrumente muzicale. Mai departe vizitatorii vor fi intampinati de sibianca Iulia Sava la gospodaria atelier de dogari din Nereju. Aceasta va prezenta tainele picturii pe lemn. Atelierul de pictura pe sticla va fi amplasat la Troita din Rasinari. Demonstratiile practice vor fi facute de catre mesterul sibian Florin Topa.Un alt atelier de pictura pe sticla mai poate fi intalnit la Gospodaria din Campulung Moldovenesc. Acolo Mestera Rodica Berghezan va face mai toata ziua demonstratii practice.   Atelierele de cusut, tesut si impletit pot fi intalnite la troita din Sibiel. Acolo mesterul Rodica Ispas va avea cu siguranta ce sa le invete pe tinerele domnisoare care vor sa se deprinda cu mestesugul atei.
Incepand cu ora 13,00 vor avea loc si minispectacole de muzica si joc traditional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O noua expozitie

Programul tinerilor curatori revine la galeriile de Arta Contemporana ale Muzeului National Brukenthal. Aici incepand de joi si pana in data de 28 septembrie poate fi vazuta o expozitie realizata de catre trei tineri. Expozitia este una cu totul inedita. Iubitorii de arta contemporana au de joi un motiv de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro