Angela Merkel a învins din nou în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a primit un adevărat balon de oxigen, înaintea alegerilor generale din luna septembrie. Uniunea Creştin Democrată (CDU) – partidul şefei guvernului din Berlin – a câştigat scrutinul regional din landul Renania de Nord, cel mai populat al Germaniei, cu aproape 35 la sută din voturi, potrivit primelor estimări.
Partidul Social Democrat al lui Martin Schulz a obţinut doar 30 la sută din voturi, potrivit estimărilor difuzate de canalele germane de televiziune. După ce liderul social-democrat Martin Schulz demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua președinția SPD, acest partid a crescut în sondaje la începutul anului, ajungând chiar peste CDU.
Pentru SPD este cea de-a treia înfrângere la un astfel de scrutin înregistrată începând din martie, ceea ce pune și mai mult la îndoială șansele social-democraților de a o înlocui pe Angela Merkel din funcția de cancelar la alegerile din septembrie. Victoria lui Merkel este cu atât mai preţioasă cu regiunea e considerată fief al social-democraţilor, care au fost la putere acolo aproape în permanenţă, după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Peste 13 milioane de alegători — o cincime din electoratul german — au fost chemați duminică la urne în landul din vestul republicii federale.

No Comment

Leave a Reply

*

*