Angajatul care s-a folosit de o metoda ingenioasa pentru ca altii sa-i faca treaba

admin

Un IT-ist american a inventat programe software care faceau treaba in locul sau.

Ba mai mult, acestea sunt disponibile acum pentru toata lumea, fiind postate pe GitHub, arata Business Insider.

Platforma gazduieste o serie de software-uri pe care programatorii vor sa le imparta unii cu ceilalti.

Insa pe acest site exista o serie de script-uri postate de Nihad Abbasov, pe care le-a gasit in calculatorul fostului sau coleg de munca. Acesta inventase tot felul de programe ce faceau treaba in locul lui.

El a „automatizat” tot felul de lucruri, care tineau de munca, relatii sau… facut cafea.

De exemplu, a scris un script care trimitea automat un SMS sotiei sale cu textul „sunt inca la munca”, in cazul in care calculatorul sau era folosit dupa ora 21:00. De asemenea, programul alegea si motivul pentru care barbatul intarzia dintr-o lista lunga de optiuni.

Un alt program scana periodic email-urile primite dupa numele unui client enervant, care-si pierdea mereu baza de date, dar si dupa cuvintele „ajutor”, „problema” sau „scuze”. In momentul in care unul din aceste cuvinte era detectat, baza de date a clientului respectiv era restabilita. Ba mai mult, ii si trimitea un mesaj cu textul „Nu-ti face probleme, fii mai atent data viitoare”.

Scriptul salvat sub denumirea „mahmureala” trimitea automat un email catre angajator in care scria „Nu ma simt bine, nu pot ajunge azi la munca”, daca nu detecta activitate pe calculator pana la ora 8:45.

Insa cel mai inedit software este cel care ii „comanda” in fiecare dimineata un latte aparatului de facut cafea la 17 secunde dupa ce detecta activitate pe calculator. De asemenea, programul astepta 24 de secunde inainte sa toarne bautura in ceasca, adica exact cat ii lua barbatului sa mearga de la birou pana acolo.

Partea cea mai buna? Fostii sai colegi habar n-aveau de toate acestea. Nici macar nu stiau ca aparatul de facut cafea era conectat la retea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

goFM.ro: Ce suplimente sa iei si pe care sa le ocolesti

Ca toata lumea, vrei sa fii mai sanatos, sa ai mai multa energie, sa fii mai suplu si sa te poti concentra mai bine atunci cand situatia ti-o cere. Poti fi dintre cei care incearca sa manance echilibrat, sa doarma suficient, sa faca sport, sa iasa in oras mai rar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro