Angajatorii sibieni informati cu privire la riscul folosirii substantelor chimice

Hila Ovidiu

De la inceputul saptamanii si pana la sfarsitul acesteia, in toata Uniunea Europeana are loc “Saptamana eurpeana de Securitate si Sanatate in Munca. Momentul a fost marcat si la Sibiu. La ITM a avut loc o intalnire cu angajatorii in care s-au discutat riscurile folosirii substantelor periculoase la locul de munca.

In fiecare an, la inceput de „Brumarel” are loc la nivelul UE ,Saptamana Europeana de Securitate si Sanatate in Munca. Anul acesta prin Agentia Eurppeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, la Sibiu, se organizeaza campania intitulata „Locuri de munca sanatoase”. In acest context la ITM Sibiu a avut loc o intalnire cu angatorii prin care acestia au fost informati cu privire la riscurile la care sunt expusi muncitorii in momentul in care lucreaza cu substante periculoase. Campania de informare este organizata in 30 de tari.

Potrivit unui studiu realizat de catre Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, substantele chimice sau biologice sunt folosite in 38% dintre intreprinderile cuprinse in sondaj. 17% dintre muncitorii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Uniunii Europene declara ca manevreaza sau intra in contact cu produse sau substante chimice in proportie de un sfert din timpul total de lucru. 15% dintre ei spun ca lucreaza in fum, gaze de esapament sau fum de sudura, pulberi sau praf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incasari mai mari din taxe si impozite

Primaria are mai multi bani! Incasarile din taxe si impozite au crescut n 2018 cu aproape 5 procente in ceea ce priveste platile efectuate de catre persoane fizice si cu mai bine de 1,5 procente in ceea ce priveste persoanele juridice. Incepand de anul viitor darile catre stat vor fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro