Angajatorii din constructii, controlati de ITM

Domeniul constructiilor a fost sub atentia inspectorilor de munca pentru mai bine de o jumatate de an. In aceasta periaoda au fost verificati mai bine de 40 de angajatori pentru care muncesc peste 2 mii de sibieni. In urma controalelor s-au aplicat zeci de avertismente si 3 amenzi.

Campania de control a inspectorilor de munca s-a desfaustat de la inceputul lunii aprilie si pana la finele lunii octombrie. In aceasta periaoda inspectorii de munca sibieni au verificat un numar de 44 de firme care au ca domeniu de activitate constructiile. Scopul campaniei a fost acela de a creste gradul de constientizare in randul angajatorilor si angajatilor cu privire la respectarea cerintelor minime de securitate si sanatate in munca.

Printre neregulile descoperite la firmele controlate se numara lipsa informarii angajatilor cu privire la riscurile la care se expun, lipsa masurilor de prevenire si protectie, lipsa instructiunilor care ar trebui urmate in cazul unui pericol grav si iminent sau lipsa fiselor de instruire si de aptitudine.

Campania de control, structurata pe 3 etape, se va intinde si pe parcursul acestei luni, timp in care inspectorii de munca vor verifica daca agentii economici au pus in aplicare masurile recomandate la controalele initiale.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS