Angajatorii de zilieri, luati in colimator de catre ITM

Munca zilierilor, in vizorul inspectorilor de munca! Specialistii ITM au verficat in ultima perioada 39 de beneficiari de forta de munca contractata cu ziua. Pentru neconformitatile identificate s-au aplicat amenzi in valoare de 6 mii de lei.

Timp de o saptamana inspectorii de munca din toata tara au verificat activitatea angajatorilor care beneficiaza de serviciile zilierilor.Specialistii in legislatia muncii au urmarit in principal identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri si luarea masurilor care se impun in cazul nerespectarii prevederilor legale privind munca zilierilor. In perioada in care s-a desfasurat campania de control, la Sibiu au fost verificati 39 de angajatori care au la munca peste 90 de muncitori cu ziua. Majoritatea beneficirilor verificati isi desfasoara activitatea in zona de cultivare a fructelor,  vitei de vie, restaurantelor, cresterea animalelor, ingrijire spatii verzi si peisagistica sau activitati specifice de dupa recoltare.

Amenda a fost aplicata pentru completarea incompleta a registrului de evidenta a salariatilor. Alte sanctiuni au fost aplicate pentru oameni platiti incorect conform legislatiei in vigoare sau netransmiterea in timpul prevzut de lege a registrului zilierilor catre ITM.

Conform legii pot beneficia de munca zilierilor cei care se ocupa de recuperarea materialelor, agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura, pescuit, colectarea si tratarea deseurilor nepericuloase, comert cu ridicata, publicitate, activitati de organizare a evenimentelor, activtiati artistice, catering, activitati ale cluburilor sportive, activitati de inmultire a animalelor si chiar activitati de cercetare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS