Angajatii de la Psihiatrie, nemultumiti de noul contract colectiv de munca

Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie! Angajatii unitatii medicale si-au intrerupt activitatea in cursul zilei de miercuri in timp ce in una din salile de sedinte se purtau negocieri pentru noul contract colectiv de munca. Angajatii se plang ca in urma noului contract, daca acesta se va semna la forma actuala,vor pierde zile de concediu si alte beneficii. De cealalta parte, reprezentantii unitatii medicale spun ca negocierile nu sunt inca incheiate si ca zilele de concediu despre care vorbesc angajatii nu pot fi acordate legal.

Zeci de angajati ai Spitalului “Doctor Gheorghe Preda” din Sibiu si-au intrerupt in cursul diminetii de miercuri munca si au protestat intai in curtea institutiei iar mai apoi in fata salii de sedinte. Oamenii se plang de faptul ca in urma taierilor din zilele de concediu, de casatorie sau de deces, ajung sa piarda si cate 10 zile din liberele totale pe care le-au avut pana acum.

Conform draftului de contract colectiv de munca angajatii ar urma sa piarda intre 2 si 4 zile din concediul de odihna, zile care pana acum s-au acordat in functie de vechimea in munca a angajatului. La acestea se adauga pierderea a inca doua zile din cele 5 alocate pana acum in situatia in care se casatroreste salariatul. 2 zile sunt taiate si in cazul decesului unui membru al familiei.

De cealalta parte, reprezentantii Spitalului de Psihiatrie spun ca protestul nu a fost tocmai unul spontan, si ca angajatii refuza sa inteleaga faptul ca noua legislatie in vigoare nu permite decat un numar maxim de 28 de zile lucratoare.

Cei care lucreaza in Spital spun si ca se confrunta cu volum mare de munca, personal insuficient si conditii periculoase. Managerul spitalului este de parere ca forta de munca este corect distribuita pe sectii si ca nivelul de munca este unul mediu.

La momentul de fata lucreaza in Spitalul de Psihiatrie Doctor Gheorghe Preda din Sibiu in jur de 500 de angajati.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS