Amenzi usturatoare pentru silvicultori

Hila Ovidiu

Angajatorii din domeniul silviculturii au fost luati la bani marunti de catre specialistii ITM. Acolo unde au fost gasite nereguli s-au dat amenzi. Valoarea acestora este de 9 mii de lei.

silvicultoriSpecialistii Inspectoratului Teritorial de Munca Sibiu vor curatenie in domeniul silviculturii. Asa ca s-au pus pe controlat agenti economici care activeaza in domeniu si pe dat sanctiuni acolo unde este cazul. In doar o saptamana au fost date 3 amenzi usturatoare. Controalele s-au realizat in parteneriat cu inspectori de la ITM Alba, Cluj, Mures si Brasov si au avut ca scop reducerea numarului de accidente de munca in domeniile silvicultura si exploatare forestiera. Acestia au luat la bani marunti actele a mai bine de 450 de angajati care activeaza in cele doua domenii. In 36 de situatii au fost gasite neconformitati. 3 dintre acestea au fost extrem de grave. Pe langa amenzi au mai fost aplicate si 33 de avertismente. Controalele au scos la iveala faptul ca lucratorii nu aveau proiecte de executie, nu aveau autorizatii pentru instalatiile de ridicat si manipulat masa lemnoasa, nu aveau avize ISCIR pentru instalatiile specifice, nu aveau instructiuni de securitate si sanatate in munca si nici macar echipamente individuale de protectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul, raiul cersetorilor

Cersetorii au aparut pe strazile sibiene mai ceva ca ciupercile dupa ploaie. In zone insorite dimineata si la umbra la orele pranzului cei care apeleaza la mana publica reusesc sa stranga intr-o zi cat cei care muncesc intr-o luna. Politistii spun ca de vina sunt acei oameni care incurajeaza cersetoria […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro