Amenzi usturatoare pentru hotii de lemne

Politistii au derulat in ultimele 24 de ore ample actiuni de prevenire a defrisarii padurilor judetului. Actiunile oamenilor legii s-au concentrat pe raza localitatilor Saliste, Tilisca si Poiana Sibiului. In urma controalelor o firma dar si un babrat in varsta de 49 de ani s-au ales cu amenzi usturatoare.

Politistii Biroului Delicte Silvice alaturi de reprezentantii Garzii Forestiere Brasov au luat la pas mai toate zonele forestiere din Saliaste, Tilisca si Poiana Sibiului in cautarea celor care taie sau comercializeaza fara drept masa lemnoasa. Iar cei certati cu legea nu s-au lasat mult cautati. In doar cateva ore oamenii legii au dat amenzi de 26 de mii de lei.

In Poiana Sibiului politistii au amendat cu 20 de mii de lei o societate comerciala care a fos prinsa ca expedia material lemnos fara documentele de provenienta si fara a respecta procedurile de lucru in aplicatia de profil. Firma amendata s-a ales si cu suspendarea acordului de utilizare a documentelor cu regim special pentru un an de zile dar si cu 12 metri cubi de material lemnos confiscat. Cea de-a doua amenda a fost aplicata unui localnic din Rod care nu a putut justifica provenienta a 21 de metri cubi de material lemnos. Si in acest caz lemnele au fost confiscate si predate Ocolului Silvic Jina.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS