Amenzi pentru soferii si pasagerii care nu poarta centura de siguranta

Hila Ovidiu

Politistii le-au pus gand rau soferilor care nu poarta centuri de siguranta. Actiunea rutiera a inceput luni si se va incheia in data de 13 septembrie. Politistii spun ca centura de siguranta este esentiala in salvarea vietii unei victime in cazul unui accident rutier.

Timp de o saptamana politistii rutieri sunt din nou in strada. De aceasta data vor trage pe dreapta toti soferii care nu poarta centura de siguranta. Oamenii legii spun ca multe dintre accidentele rutiere soldate cu deces si – ar putea reduce consecintele devastatoare daca soferii si pasagerii autovehiculelor ar purta centurile de siguranta. De la inceputul anului si pana la inceputul acestei saptamani in judetul nostru s-au produs 314 accidente rutiere. In urma acestoa au murit 14 oameni si alti 145 au fost grav raniti. Lor li se adauga inca 227 care au suferit rani usoare. Politistii rutieri le reamintesc soferilor ca toti conducatorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere dar si pasagerii acestor masini au obligatia de a purta centura de siguranta. In caz contrar soferii se pot alege cu 2-3 puncte de amenda si 2 puncte de penalizare iar pasagerii cu pana la 3 puncte de amenda. Din luna iulie a acestui an punctul de amenda este de 105 lei. Soferii mai pot fi amendati si daca nu folosesc scaunele speciale pentru cei mici . In aceste cazuri sunt sanctionati cu pana la 5 puncte de amenda si 3 puncte de penalizare. Aceleasi sanctiuni le risca si soferii care iau in masina copii mai mici de 3 ani pe locul din fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

5 nota minima pentru un dascal suplinitor

Doar 116 dintre candidatii pentru posturile de suplinitori au reusit sa obtina nota 5. dintre acestia 43 nu au niciun fel de pregatire didactica. Prima sedinta de distribuire va avea loc miercuri. In total 162 de candidati s-au inscris la concurs in speranta ca vor prinde unul dintre locurile ramase […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro