Amenzi pentru ,,piromani”

Hila Ovidiu

7 amenzi in valoare de peste 12 mii de lei, pentru cei care au incendiat haotic, miristile. De la inceputul lunii martie, pe raza judetului Sibiu s-au inregistrat 97  solicitari privind stingerea arderilor necontrolate de vegetatie uscata, suprafata totala afectata fiind de aproape 500 de ha.

In majoritatea situatiilor, cauza probabila ce a determinat izbucnirea incendiilor a fost focul aprins  in spatii deschise. Factorul care a favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului a fost vantul. Pentru localizarea, lichidarea si inlaturarea consecintelor negative ale arderilor de vegetatie, au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu, dar si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor afectate. Conform legii privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, „arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deseurilor si a altor materiale combustibile, fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati”, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 RON. De asemenea, inactiunea persoanelor fizice si juridice aflate in apropierea incendiilor produse la paduri, plantatii, culturi agricole, miristi, pasuni si fanete, care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea si stingerea acestora se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 RON la 2.500 RON. Utilizarea focului deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant este interzisa. Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deseurilor si a altor materiale combustibile se face numai pe timp de zi, in locuri special amenajate ori pe terenuri pregatite de catre consiliile locale, cu luarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati sau zone impadurite asigurandu-se supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ouale la control!!!

Pentru ca se apropie sarbatorile pascale, comisarii OPC au organizat un control amanuntit la oua. Doi dintre comerciantii de la Piata Cibin au fost sanctionati pentru ca nu informau clientii mai amanuntit despre produsul pe care il vand. Comisarii OPC au constatat in urma controlului lipsa afisarii explicatiei codului producatorului, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro