Amenzi pentru angajatorii care nu-si protejeaza angajatii de canicula

Hila Ovidiu

Angajatorii sunt obligati sa ofere conditii de munca speciale angajatilor pe timp de canicula. Pe langa echipament corespunzator, acestia trebuie sa le asigure minim 2 litri de apa plata pe zi si macar jumatate din programul normal de lucru in zone de interior. In caz contrar agentii economici sunt pasibil de amenda.

5muncitori-600x450Este cea de-a doua zi cand temperaturile de la Sibiu urca la peste 30 de grade. In aceste conditii agentii economici au obligatia de a oferi conditii speciale de munca lucratorilor. Vizati sunt in primul rand cei care muncesc in constructii sau isi desfasoara activitatea in teren, in spatii deschise. Angajatorii trebuie sa acorde minim 2 litri de apa pe persoana pe schimb. Cei care nu se conformeaza risca pana la 2 mii de lei amenda pentru fiecare angajat caruia nu ii asigura conditii optime de desfasurare a activitatii.
Canicula mai tine pana joi. De joi noaptea temperaturile mai scad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vitezomanii, in vizorul rutierilor pana duminica

Politistii rutieri din Sibiu au demarat o noua actiune de amploare. Vizati sunt si de aceasta data soferii care calca prea tare pedala de acceleratie. Raziile vor avea loc pana duminica inclusiv. Oamenii legii spun ca aceste actiuni au rol de impunere a legii si de consitentizare a participantilor la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro