Amenzi de peste 35 de mii de lei aplicate de catre inspectorii ITM agentilor economici din judet

Inspectorii de munca din Sibiu si-au intetit in ultima perioada controalele. In cursul acestei luni a fsot verificati angajatorii care se ocupa de fabricarea textilelor, confectiilor, pielariei si incaltamintei. In doar o saptamana au fost controlati mai binde de 20 de operatori economici. Acestora li s-au aplicat in valaore de aproximativ 35 de mii de lei.

6 amenzi au fost aplicate pentru deficiente din sfera relatiilor de munca si alte 3 amenzi au fost aplicate pentru nereguli din sfera SSM.

In urma controalelor, inspectorii au constatat ca angajatorii nu incheiau in scris contractele de munca, nu acordau perioada saptamanala de repaus, nu notau nicaieri orele supllimentare, nu acordau sportul de noapte, nu-si instruiau angajatii si nici nu aveau evaluari ale riscurilor la care sunt supusi angajatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou weekend cu razii rutiere

Se anuta un nou weekend cu razii rutiere! politistii sibieni vizeaza in special soferii care urca beti la volan sau care calca prea tare pedala de acceleratie. Actiunile rutiere vin dupa ce, in cursul acestui an s-a constatat o crestere alarmanta a accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei sau consumului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro