Amenzi de peste 137.000 de lei la Sibiu

Aprilie a fost luna de foc pentru comisarii DSVSA dar mai ales pentru cei carora acestia le-au calcat pragul. In judetul Sibiu s-au dat amenzi de peste 137.000 de lei. Suma ne plaseaza pe locul II in topul amenzilor, dupa Ilfov. Inspectorii au amendat in primul rand lipsa de igiena in ceea ce priveste manipularea si depozitarea produselor alimentare.

La nivel national au fost efectuate in luna aprilie un numar de aproape 11 mii de controale in fabrici de panificatie, unitati de morarit, patiserii, in unitati de producere a bauturilor alcoolice si racuritoare dar si in depozite si magazine. Controalele au vizat in primul rand regulile de igiena. Pentru ca au descoperit nereguli cu duiumul comisarii au aplicat amenzi in valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei. Cele mai mari amenzi, de peste 222 de mii de lei au fost plicate in Ilfov.

Pe locul II in topul cuantumului amenzilor aplicate s-a situat Sibiul cu amenzi in valoare de aproape 135 de mii de lei. Sanctiunile contraventionale au fost plicate pentru nerespectarea regulilor de igiena la ambalarea, depozitarea sau etichetarea produselor dar si pentru lipsa inregistrarilor veterinare specifice. Amenzi mari au fost aplicate si in Gorj. Aici sanctiunile depasesc 100 de mii de lei. Cea mai mica amenda din tara a fost aplicata in Braila si este de doar 600 de lei. Sanctiunea s-a aplicat pentru nerespectarea normelor privind intretinerea ustensilelor de lucru.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS