Alte conditii de acordare a ajutoarelor sociale

Hila Ovidiu

Guvernul a aprobat o hotarare privind acordarea de beneficii de asistenta sociala, respectiv venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Astfel, au fost introduse in formularele de cerere si ancheta sociala pentru solicitarea ajutorului social si alocatiei pentru sustinerea familiei o rubrica noua  destinata adresei unde se afla efectiv beneficiarul, intrucat aceste ajutoare se acordau si persoanelor care nu au domiciliu sau resedinta.

”De multe ori exista neconcordante intre adresa de domiciliu si adresa de rezidenta a solicitantului si pentru clarificarea situatiei a aparut aceasta rubrica noua”, a explicat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. In functie de adresa efectiva a solicitantului, se poate stabili agentia pentru plati si inspectie sociala pentru stabilirea dreptului si efectuarea platii ajutorului social.  De asemenea, s-a stabilit o completare in formularul de cerere pentru solicitarea drepturilor care  care vizeaza acordarea indemnizatiei si sprijinul lunar pentru familiile care au in ingrijire copii cu handicap in varsta de pana la 7 ani sau persoanelor cu handicap care au in ingrijire copii in varsta de pana la 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zilele Asistentei Sociale

Zilele Asistentei sociale sarbatorite pentru a doua oara la Sibiu. Editia de anul acesta a adus intr-un singur loc asistenti sociali, profesori universitari, studenti si reprezentanti ai Bisericii. Evenimentul a a vut loc sambata la Cercul Militar.   Zilele Asistentei Socliale au debutat la jumatatea lunii si s-au incheiat sambata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro