Alimentele UE intarzie…

Hila Ovidiu

Peste 40 de mii de sibieni asteapta ajutoarele de la Uniunea Europeana. Acestea vor mai intarzia insa daca luam in considerare ca la acest moment abia sunt in curs de semnare contractele de furnizare a ajutoarelor alimentare. Anul acesta beneficiarii isi vor primi produsele ambalate in cutii de carton. Fiecare persoana aflata pe liste va beneficia de cate 2 cutii cu alimente.

alimente-ueMinisterul Fondurilor Europene a anuntat ca in acest moment contractele4 de furnizare a pachetelor cu ajutoare alimentare sunt in curs de semnare. La Sibiu vor ajunge aproape 142 de mii de pachete cu alimente. Fiecare beneficiar va primi doua cutii identice. Nu s-a putut mentiona insa cu exactitate care este momentul la care va incepe distributia. In judetul nostrul vor beneficia de alimente de la Uniunea Europeana aproape 4500 de persoane care au dreptul la venit minim garantat. Lor li se adauga aproximativ 5 mii de familii beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, aproximativ 6 mii de someri sau aproape 12 mii de pensionari cu venituri de sub 400 de lei pe luna. Beneficiari de alimente vor fi si pensionarii care beneficiaza de prevederile legilor speciale. Aici sunt insa doar 269 de persoane. Cei mai multi beneficiari, peste 14 mii sunt insa persoane cu handicap grav si accentuat. In total in judetul nostru vor beneficia de alimente de la Uniunea Euopeana 41.469 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comert ilicit de pirotehnice

S-au ales cu dosare penale dupa ce au incercat sa vanda petarde. Cei doi tineri, de 16 si 18 ani le-au spus oamenilor legii ca au obtinut articolele pirotehnice de pe internet. Este primul caz din acest sezon de comercializare de materii explozive interzise. Cei 2 tineri depistati de politisti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro