Ajutor pentru cei care vor sa se lase de fumat

Hila Ovidiu

Joi s-a sarbatorit Ziua Mondiala Antifumat. Cu acest prilej la Sibiu s-a facut un mars impotriva consumului de tutun. Cei care vor sa se lase de fumat pot cere ajutorul specialistilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Acolo vor beneficia de analize complete si sfaturi menite sa ii ajute in lupta cu nicotina.

Tigarile sunt compuse din peste 4 mii de substante. Dintre acestea 200 sunt nocive. 50 dintre ele sunt cancerigerene. Asa ca nu e de mirare faptul ca 90% dintre fumatori ajung sa dezvolte mai devreme sau mai tarziu o forma de cancer bronhopulmonar.

Cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu le vin in ajutor celor care doresc sa se lase de fumat.

Medicii avertizeaza totusi asupra faptului ca renuntarea la tutun nu este un proces usor si ca pacientul are nevoie de foarte multa vointa pentru a renunta la fumat. Nicotina actioneaza asemenea drogurilor, creaza dependenta rapid si, in absenta ei, manifestarile sunt specifice cele sevrajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber la distractie de Ziua Internationala a Copilului

De ziua lor, copiii au liber vineri la Teatrul Gong, Gradina Zoologica si Baia Populara. Pentru ei au fost pregatite o gramada de evenimente menite sa le faca ziua mai frumoasa. Weekendul incepe in forta inca de vineri dimineata. Prima zi din sfarsitul prelungit de saptamana este dedicata celor mici. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro