Agenti de plasare amendati pentru ca nu respecta prevederile legale

Hila Ovidiu

Inspectorii de munca au dat iama in agentii de plasare a fortei de munca. Pentru neregulime depistate s-au dat amenzi de zeci de mii de lei. Cea mai mare amenda a fost aplicata unui agent care percepea taxe pentru serviciile de mediere pe care le presta.

Timp de aproape 2 saptamani de zile inspectorii ITM au verifica felul in care respecta prevederile legale cei care se ocupa de plasarea fortei de munca in strainatate.

Controalele inspectorilor au avut ca scop identificarea cazurilor de nerespectare a conditiilor de functionare sau a procedurilor de inregistrare a agentilor. Au fost verificati zeci de agenti care isi desfasoara activitatea in Sibiu si Medias.

Amenda maxima, de 20 de mii de lei a fost alicata unui agent depistat ca efectua activitati de mediere contra cost. Un alt agent a fost amendat cu 5 mii de lei pentru neorganizarea unei baze de date care sa contina oferte ferme de angajare in strainatate.  Cea de-a treia amenda, in valoare de 3 mii de lei a fost aplicata pentru netransmiterea situatiei trimestriale cu persoanele mediate si angajate in strainatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locul I pentru elevii de la Goga

Victorie pentru elevii sibieni care au participat la concursul patronat de NASA. Echipa de la Goga s-a clasat in fruntea topului iar candidatii proveniti de la Colegiul Lazar s-au ales cu locul 3. Sibienii si-au dovedit valoarea la concursul de robotica organizat de catre NASA si MIT. Pe una dintre […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro