Agenda sportiva finantata cu 3,4 milioane in 2012

Hila Ovidiu

Municipalitatea a hotarat cine primeste bani in sportul sibian. Anul acesta au fost selectate 38 de proiecte ce vor primi o finantare de 3,4 milioane de lei. Cei mai multi bani au fost directionati catre fotbal. Clubul Vointa a primit o finantare de 1,3 milioane de lei.

Sportul sibian a aprimit in acest an mult mai multi bani ca in 2011. Suma a crescut cu mai bine de 50 la suta. Daca in 2011 cele 30 de proiecte au primit 1,5 milioane suma de anul acesta pentru 38 de proiecte selectate pentru finantare este de 3,4 milioane de lei. Municipalitatea nu a uitat nici baschetul sibian. Acest sport este finantat cu mai bine de 565 de mii de lei. Tot la capitolul sporturi care ar putea face istorie in Sibiu intra din acest an si tenisul. Pentru competitiile de gen s-au alocat 185.500 de lei. Karatistii au primit 58 de mii de lei, voleiul se bucura in 2012 de o finantare de 40 de mii de lei, handbalul sibian are asigurata din partea municipalitatii suma de 48 de mii de lei, competitiile de judo primesc 15 mii de lei, iar cele de sah 10 mii de lei. Nici boxul, inotul, schiul, popicele, calaria, dansul sportiv sau sariturile in apa nu au fost uitate, fiind prevazute cu sume intre 800 şi 40.000 de lei. Bani mai multi primesc si evenimentele sportive care intre timp au devenit internationale. Aici este vorba despre Raliul Sibiului care beneficiaza in acest an de 250 de mii de lei din partea municipalitatii. La evenimentul ce va avea loc in luna iulie si-au anuntat deja prezenta la Sibiu 50 de echipe romanesti si alte mai bine de 40 de echipaje din Europa, America si Asia. Turul Ciclist al Sibiului este un alt eveniment sportiv care a prins foarte bine la Sibiu. Aflat la cea de-a doua editie evenimentul ce se va desfasurain luna iulie a primit in acest an aproape 310 mii de lei, adica dublu fata de cat a primit anul trecut.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fumatorii nu pot avea copii!!!

Fumatul dauneaza grav sanatatii!!! De cate ori auzim acest slogan ne gandim la afectiunile pulmonare pe care acesta le produce. Putini stiu insa ca fumatul afecteaza la fel de grav organele de reproducere. Asa ca la cati fumatori avem in tara nu e de mirare ca numarul populatiei este in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro