Adormirea Maicii Domnului

Hila Ovidiu

Crestinii sarbatoresc in fiecare an in data de 15 august Adormirea Maicii Domnului. Sarbatoarea este cunoscuta popular sub denumirea de Sfanta Maria Mare. Zeci de mii de credinciosi vor lua parte la slujbele ce vor avea loc miercuri.

Anual, atat crestinii ortodocsi cat si cei catolici sarbatoresc la data de 15 august Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.sarbatoarea este denumita asa tocmai pentru a nu fi confundata cu o alta zi dedicata Mamei Mantuitorului. Este vorba despre data de 8 septembrie cand este praznuita Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica. Pana atunci insa, sarbatoarea de miercuri aminteste de mutarea Mamei lui Iisus la Ceruri. Traditia bisericeasca spune ca Fecioara Maria n-a avut parte de moarte pamanteasca. Acesteia i s-a aratat cu 3 zile inainte Arhanghelul Gavriil care i-a adus fericita veste ca se va muta la viata nemuritoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit singur in casa

Un barbat de aproximativ 60 de ani a fost gasit mort in propria-i garsoniera de pe strada Daliei din Sibiu. Vecinii nu l-au mai vazut de cateva zile si au chemat pompierii pentru a debloca usa. Barbatul, care locuia singur, era mort de 3 zile. Soarta a fost nemiloasa cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro