Adolescenti blocati pe munte

Hila Ovidiu

Jandarmii si salvamontistii au intervenit de urgenta pentru a salva 9 adolescenti care au ramas imobilizati sub creasta Iezerului Capra, deasupra lacului glaciar  Balea Lac. Pe langa faptul ca nu erau echipati corespunzatori pentru munte, tinerii nici macar nu cunoasteau traseul pe care au pornit.

Interventie dificila pentru jandarmii si salvamonstisti sibieni. Ei su fost solicitati sa ajute 9 adolescenti care au ramas imobilizati sub creasta Iezerului Capra, deasupra lacului glaciar  Balea Lac. Tinerii, cu varste cuprinse intre 17 si 27 de ani, din judetul Arges, s-au deplasat pe un traseu greu accesibil, pe care nu il cunosteau, nu aveau harta si nici nu s-au orientat dupa indicatoarele turistice. Dupa ce s-au abatut de la poteca care marca traseul, tinerii au incercat sa coboare un perete abrupt, dar au ramas blocati, nemaiputand nici sa coboare nici sa urce. Aici au intervenit jandarmii si salvamontistii. Turistii nu erau echipati corespunzator pentru terenul unde au ales sa faca plimbarea si nici nu cunosteau traseul montan. Din cauza ca urma sa se intunece s-au speriat, cu atat mai mult cu cat nici nu lasasera indicatii despre prezenta lor in zona montana, traseul pe care intentioneaza sa se deplaseze sau durata plimbarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident din neatentie

Doi copii au ajuns miercuri in spital cu rani usoare dupa ce autoturismul in care se aflau s-a rasturnat in sant, pe Calea Surii Mici. Soferul masinii in care erau copiii depasea o autovidanja, in momentul in care aceasta a virat brusc stanga. Accident spectaculos pe Calea Surii Mici din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro