Actul cultural „tmbrat” ca tigarile sau alcoolul

Hila Ovidiu

Cartile si evenimentele culturale devin “accizabile” ca si tigarile sau bauturile alcoolice. Proiectul de lege al timbrului cultural a trecut deja de Senat. Noua taxa ii va afecta in primul rand pe proprietarii de edituri insa nici cititorul de rand nu scapa fara sa i se bage mana in buzunar.

indexDisperati ca nu mai stiu de unde sa scoata un ban in plus, parlamentarii au mai gasit o forma de a pune biruri. Vorbim despre timbrul cultural, o inventie care ar trebui sa scoata bani din fiecare act cultural care are loc in tara noastra. Proiectul de lege a trecut deja de Senat. Negru pe alb, acesta spune ca o carte, o piesa de teatru sau un concert trebuie “accizate” ca si tigarile sau alcoolul. Instituirea “TC”-ului ar urma sa sustina dezvoltarea culturii, iar banii stransi sa ajunga catre uniunile de scriitori si organizatiile culturale. Cei care mananca insa in fiecare zi cultura pe paine spun ca aplicata in forma in care se afla acum legea nu numai ca este ambigua, dar nici macar nu va putea produce efecte pozitive. Cei care vor suporta cea mai mare parte a costurilor sunt consumatorii de cultura, indiferent ca vorbim despre iubitorii de literatura, de iubitorii de teatru sau cinematograf sau chiar despre simplii vizitatori ai muzeelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inscrieri on-line

Parintii care trebuie sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare o pot face si prin intermediul internetului. Acestia completeaza fisa din confortul propriei locuinte, iar mai apoi merg la scoala doar pentru confirmarea locului. Inscrierile incepe din 23 februarie. De luni au inceput in gradinite intalnirile de informare a parintilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro