Actiuni pentru comunitate

Hila Ovidiu

Adoptia de copaci, promovarea muzicii sau a mersului pe bicicleta in detrimentul autoturismului propriu sunt doar cateva dintre proiectele care au castigat finantare pe Agenda Comunitatii. Este primul an in care municipalitatea sibiana aloca bani proiectelor cu specific strict social.

indxEste pentru prima data cand Primaria Sibiu da bani pentru realizarea de proiecte destinate comunitatii. Dupa perioada de depunere, o comisie specializata s-a ocupat de alegerea proiectelor castigatoare. Lista acestora cuprinde 13 actiuni in care ar trebui sa fie antrenati toti sibienii. Unul dintre cele 13 evenimente castigatoare promoveaza mersul pe bicicleta. Un altul ii indeamna pe copiii sibieni sa iubeasca muzica. Protectia mediului si plantarea de arbori este o alta activitate destinata comunitatii care are rolul de a ii face pe sibieni sa constientizeze importanta protejarii naturii. Intr-un alt proiect selectat pentru finantare centrul istoric va imbina intr-o maniera placuta miscarea si responsabilitatea sociala. O alta actiune este dedicata persoanelor de varsta a treia. Nu au fost uitati nici copiii din medii defavorizate sau cei cu sindrom DOWN. Au la dispozitie 2 proiecte prin care pot participa la activitati educative sau pot incerca sa se integreze in comunitate. Alte activitati vizeaza ideile de arhitectura si peisaj pentru sibiu, provocarile fiecarui cartier in parte, promovarea egalitatii de gen sau promovarea voluntariatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou sistem informatic la ANOFM

Somerii vor putea avea in curand acces mult mai facil la informatiile oferite de Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din intreaga tara. La nivel national se va implementa proiectul “Cardul Profesional European 2”, un program ce duce la cresterea eficientei serviciilor dar si a capacitatii administrative a agentiilor. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro