ACŢIUNI IJP SIBIU

Cercetat sub control judiciar  pentru furt și operațiuni financiare în mod fraudulos

          Relatam ieri despre reținerea unui bărbat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

          La data de 17 octombrie, bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind luată împotriva sa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

          Polițiștii Biroului Investigații Criminale continuă cercetările.

***

Material lemnos confiscat

În perioada 16 – 17 octombrie, în cadrul Planului comun de acțiune “Scutul pădurii” pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Județene Sibiu, au desfășurat o acțiune în Brateiu, la sediul unei societăți comerciale.

În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale din care una conform art. 3 alin. 1 din H.G. nr. 301/2012 și una conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010, fiecare în valoare de 10.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 353,92 m3 material lemnos diverse sortimente și specii (valoric – 51.864,28 lei fără TVA).

Acțiunile pe această linie continuă.

***

În stare de ebrietate fiind, a intrat cu mașina în șanț

În data de 18 octombrie, în jurul orei 0120, pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, însă din cercetări a reieșit că șoferul implicat în eveniment se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, în urma unui apel 112, un echipaj al Biroului Rutier Sibiu s-a deplasat la un eveniment rutier produs pe drumul județean Sibiu – Păltiniș, în zona intersecției cu DJ 106 J Gura Râului. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat faptul că un conducător auto (în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Sibiu), nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în șanțul din partea stânga a sensului său de deplasare. Șoferul se deplasa cu mașina pe sensul Păltiniș – Sibiu. 

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării indicând valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 Cod Penal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UPDATE/ TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR

Pe parcursul zilei de ieri, 17 octombrie a.c., polițiștii sibieni  au desfășurat  ample acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere care se petrec în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din Judeţul Sibiu. 12 treceri la nivel cu calea ferată au fost monitorizate în cadrul acțiunilor la care au participat 29 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro